• 18. srpna 2022

Spolupráce s iSophi

V únoru tohoto roku jsme navázali spolupráci se společností iSophi Education . Společnost vytváří nástroje pro diagnostiku a rozvoj dětí, pomáhá zajišťovat a naplňovat potenciál každého dítěte.

Nad projekty iSophi drží odbornou záštitu pedagogicko-psychologická poradna STEP. Ty společně vytvořili nespočet tištěných materiálů a her, které lze pro diagnostiku dětí využít. Nástroje z dílny iSohpi jsou oblíbené především v mateřských školkách - používají je již každá osmé MŠ v ČR. To znamená, že stovky školek napříč republikou skrze iSophi a její digitální služby získávají přehled o dovednostech dětí, připravují výukové aktivity a komunikují s rodiči.

Snímek obrazovky 2022-08-19 v 7.43.37

Důležitou součástí služeb iSophi je i takzvaná digitální nadstavba k diagnostice, která výrazně usnadňuje záznam, vyhodnocení a interpretaci výsledků pedagogické diagnostiky iSophi. A právě prací na tomto informačním systému zahrnujícím vícero aplikací jsme navázali naši spolupráci.

iSophi v té době shánělo další vývojáře, kteří by se postarali o backendovou část aplikace. Lidi kolem projektu i samotný produkt jsme si okamžitě zamilovali a tak jsme se spoluprací souhlasili. První, co nás mile překvapilo, byla kvalita celého projektu. Na projektech, které po někom přebíráte, se často podepíší roky vývoje, nebo velké množství vývojářů, které se na něm “vyřádili”. Zde to ovšem nebyl ten příklad a nám se o to lépe naskakovalo do rozjetého vlaku s názvem iSophy.

Snímek obrazovky 2022-08-17 v 15.52.29

Přes léto jsme si naplánovali 2 týdny intenzivních sprintů, během kterých se prakticky celý Endevel věnoval vývoji na aplikaci. Během této doby jsme krom velkých backendových částí vylepšili reporty diagnostiky, provedli napojení na herní aplikace a připravili systém na integraci rodičovské aplikace.

Snímek obrazovky 2022-08-19 v 7.44.04

Do budoucna se systém bude rozšiřovat do více směrů - větší zapojení rodičů skrze jejich aplikaci a též ještě užší integrace výukových her pro děti. Také má iSophi již nakročeno do zahraničí, což bude obsahovat výrazný posun i pro architekturu systému a pro nároky na technickou infrastrukturu.

handshake (2)

Rádi byste realizovali podobný projekt?

Mrkněte, jak spolupráce s námi probíhá.